Çamura 'İyilikle' şekil verdiler

Türk ve Japon tasarım öğrencileri, 10. Uluslararası Tasarım Atölyesi kapsamında İzmir Sanat Köprüsü Projesi ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi'nde 'Çamurun Kalbi' etkinliğinde bir araya geldi. İyilik temalı bu seramik şekillendirme atölyesinde, sanatın gücüyle engeller aşıldı.

Engelli Hizmet Merkezi'nde Etkinlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Japonya Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi iş birliği ile İnciraltı'ndaki Engelli Hizmet Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, çok sayıda Türk ve Japon tasarım öğrencisi engelli sanatçı adaylarıyla seramik şekillendirme çalışması yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın eşi Öznur Tugay ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı'nın katıldığı etkinlikte, Tugay katılımcılarla çamura şekil vererek onlarla sohbet etti.

“Sanatın İçinde Yer Almalarına Destek Oldu”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı, etkinliğin engelli yurttaşlar için çok faydalı geçtiğini belirterek, “Japon ve Türk tasarım öğrencileri engelli sanatçı adaylarımızla bir araya gelerek Çamurun Kalbi projesi kapsamında iyilik temasıyla atölye düzenlediler. Bu tür çalışmalar, engelli vatandaşlarımızın sanat içinde etkin bir şekilde yer almalarına destek oluyor ve kendilerini iyi hissetmelerine yardımcı oluyor

“Çamuru Şekillendiriyoruz”

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Can Özcan, “Bu projeyi 10 yıldır sürdürüyoruz. Türk ve Japon tasarımlarını ortak bir tema üzerinde atölye çalışmalarıyla birleştiriyoruz. Bu seneki temayı iyilik olarak belirledik ve 5'erli gruplar halinde Türk ve Japon tasarım öğrencilerini bir araya getirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bize çok güzel bir katkıda bulundu,” şeklinde konuştu.

“İyilik Arttı”

Japonya Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yasuko Takayama, “Ortak yaratım sürecimiz her aşamada genişliyor ve bu iyiliğin de artması anlamına geliyor. 10 yıl önce başladığımızda küçük bir projeydi ama hızla büyüdü. Türkiye'nin misafirperverliği de etkili oldu,” dedi.

“Sanatla Sevgi ve Şifa Geldi”

Etkinliğe katılan engelli birey Erkan Kızıldağ, seramikle, müzikle, takı tasarımıyla uğraştığını ve sanatın çok iyi bir arkadaş olduğunu belirterek, “Bugün arkadaş edindim. Mutlu oldum, keyifli anlar geçirdim. Sanatla birlikte bana sevgi ve şifa geldi,” dedi.

“Empati Duygumuz Gelişti”

Türk tasarım öğrencisi Beril Yıldırım, “Japon arkadaşlarımızla iyilik temasıyla etkinlik düzenliyoruz. Engelli arkadaşlarımızla iletişim kurmak empati duygumuzu geliştiriyor,” dedi. Ayşe Asuman ise “Japon arkadaşlarımızla etkinlik yapmak çok güzel oldu. Güzel anılar biriktiriyoruz,” diye konuştu.

“Dünyam Genişledi”

Japon tasarım öğrencisi Marooka Sachie, “Türkiye'ye geldiğim için çok memnunum. Engelli arkadaşlarımızla bu etkinlikte olmak heyecan verici. Burada dünyam genişledi,” derken, Wakana Yamaguchi de “Böyle bir etkinliğe katıldığım için çok mutluyum. Türkiye'yi daha fazla görmek istiyorum,” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme