Evlilikler azaldı yatak satışları düştü

Evlilik sezonu olmasına rağmen yatak sektörünün satışlarında yüzde 10'luk düşüş yaşanıyor. Sektör temsilcileri evlilik oranlarında görülen azalmanın yatak sektörüne olumsuz yansıdığını söylüyor.

Geçtiğimiz yıla göre kıyasla bu yıl evlilik sezonunda yatak satışlarında yaklaşık yüzde 10 azalma görüldüğüne dikkat çeken Acme Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, sektöre görülen daralmaya rağmen Armis Yatak olarak yıllık hedeflerinin yüzde 55'ine ulaştıklarını söyledi. Çiftlerin yatak seçiminde fonksiyonelliğin önemli bir rol oynadığını belirten Batallı, depolama alanı sunan, ayarlanabilir başlıklar ve akıllı mobilyaların yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

Türkiye'de her yıl 1 milyona yakın kişi evlenirken son yıllarda evlenme oranlarında görülen azalma, yatak sektörünü de etkiledi. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl evlilik sezonunda yüzde 10'luk bir azalma görüldüğüne dikkat çeken Acme Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, “Evlilik sezonu için belirlenen satış hedefi, yatak sektöründe genellikle yıllık satış hedeflerinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Sektördeki daralmaya rağmen, Armis Yatak olarak evlilik sezonuna özel hazırladığımız stratejiler, kampanyalar ve yenilikçi ürünlerle esnek seçenekler sunarak sezonu başarılı bir şekilde geçiriyoruz. Bizim için önemli olan, kullanıcı ihtiyaçlarına doğru şekilde yanıt verebilmektir. Yaz sezonunda, özellikle yazlık bölgelerde satışlarımızda belirgin bir artış bekliyoruz. Sürekli değişkenlik gösteren hammadde maliyetleri nedeniyle sektördeki fiyatlar da değişkenlik gösteriyor. Armis Yatak olarak, evlilik kampanyaları düzenleyerek müşterilerimizin bütçesine uygun ürünler sunuyoruz. Bu yıl için belirlediğimiz hedeflerin yüzde 55'ine şimdiden ulaştık. Yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğini kapsayan dönemde de belirlediğimiz satışlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme