İzmirli çiftçiler bakan yardımcısı ile buluştu

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, İzmir'de hayvancılık sektörüyle buluştu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, hayvancılık sektöründe verimliliği artırmayı hedefleyen "Yeni Hayvancılık Desteklemeleri Programı" kapsamında İzmir'in Ödemiş, Tire ve Bayındır ilçelerinde düzenlenen toplantılarda çiftçilerle bir araya geldi.

23-24 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen ziyaretlerde Gümen'e, Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, Genel Müdür Yardımcısı Emre Gürçay ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin eşlik etti.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM MODELİ VURGUSU

Toplantılarda konuşan Prof. Dr. Ahmet Gümen, sözleşmeli üretim modelinin önemine dikkat çekti. Gümen, “Sözleşmeli üretim, üreticilerimizin gelirlerini güvence altına alırken pazarlama risklerini de minimuma indiriyor. Bu model sayesinde hem üreticiler hem de tüketiciler daha güvende olacak,” dedi. Gümen ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, sürdürülebilir tarım politikaları geliştirmek amacıyla üreticilere destek olmaya devam edeceğini belirtti.

YENİ DESTEKLEMELERLE VERİM VE KALİTE ÖN PLANDA

Yeni destekleme programının detayları, toplantılarda katılımcılara sunumlar ve görsel materyaller eşliğinde aktarıldı. Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik tarafından yapılan sunumda, desteklerin özellikle verimlilik kriterlerini karşılayan işletmelere yönelik olacağı vurgulandı. Prof. Dr. Gümen, programın hastalıktan ari işletmeler, aile işletmeleri, kadın ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılık sağlayacak unsurlar içerdiğini açıkladı.

ÜRETİCİLERİN TALEPLERİ DİNLENDİ

Toplantıların ardından Prof. Dr. Ahmet Gümen ve beraberindeki heyet, bölgedeki hayvancılık işletmelerini ziyaret etti. Ziyaretlerde, üreticilerin sorunlarını dinleyen Gümen, çözüm önerilerini değerlendirdi. “Amacımız, üreticilerimizin karşılaştığı zorluklara çözümler üretmek ve sürdürülebilir bir hayvancılık sektörü oluşturmak. Bu yüzden, sahada üreticilerle bir araya gelerek onların ihtiyaçlarını birebir dinlemek bizim için çok önemli,” dedi.

HAYVANCILIKTA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFİ

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen, yeni destekleme programının amacının sürdürülebilir hayvancılığı teşvik etmek olduğunu belirterek, “Yeni program, verim ve kaliteyi artırarak maliyetleri düşürmeyi hedefliyor. Özellikle belirli bölgelerde üretimin teşvik edilmesi, bölgesel kalkınmayı destekleyecek. Üreticilerimiz, desteklemeler sayesinde ürünlerini daha iyi koşullarda pazara sunabilecek,” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda, Gümen tüm üreticilere, desteklerden en iyi şekilde yararlanmaları için bakanlık tarafından sunulan rehberlik hizmetlerinden faydalanmaları çağrısında bulundu

Bakmadan Geçme