Sağlık-Sen İzmir'de genel kurul yapıldı

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu'nda Ekrem Özdemir, yeniden şube başkanlığına seçildi.


Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula; Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mustafa Irgatoğlu ile birlikte Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gencer Yılmaz, İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Özgür Karagöz, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Manisa Şube Başkanı Emine Tınaz, Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek ve delegeler katıldı.
Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, “Genel kurullar yenilenmedir, güven tazelemedir. Genel kurulda göreve seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

MEMUR-SEN VE SAĞLIK-SEN MİLLETİN TA KENDİSİDİR

Genel kurulda konuşan Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, hak ve adalet temelli bir mücadelenin bayraktarlığını yaptıklarını kaydetti.
Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in 30 yıllık bir geçmişi olduğunu dile getiren Baki, “30 yılda zor dönemlerden geçtik lakin hiçbir zaman yanlışın yanında yer almadık. Her zaman milletin iradesinden, demokrasiden ve özgürlükten yana tavır aldık. İşte Memur-Sen'i Memur-Sen yapan, Sağlık-Sen'i Sağlık-Sen yapan bu anlayıştır. Çünkü biz milletin ta kendisiyiz” ifadelerini kullandı.

Yeniden Şube Başkanı seçilen Ekrem Özdemir de bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsetti.
Sürekli sahada olduklarını ve sağlık çalışanlarının yanında olduklarını kaydeden Özdemir, “Selçuk'tan Bergama'ya Karaburun'dan Kiraz'a kadar 112 istasyonlarından, hastanelere, aile sağlığı merkezlerinden toplum sağlığı merkezlerine kadar tüm sağlık emekçilerinin sorunlarına çözüm üretmek, yaralarına merhem olabilmek için mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın sendikal dönüşüm hareketi Sağlık Sen olarak, ülkemiz ve insanlığın geleceği adına daha büyük hedeflere koşuyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen olarak toplumun ve kamu vicdanının güçlü sesi olduklarını belirten Özdemir, “Gelir dağılımında adaleti önemseyen, ilke olarak mazlum ve mağdurun hakkını korumayı benimseyen, gözyaşı ve alın terinin renginin aynı olduğu gerçeğiyle kimsenin rengine, şekline, dinine, diline, mezhebine meşrebine bakmaksızın herkesi önemseyen ve özümseyen bir teşkilatız. Sürekli darbe ve müdahalelerle ifadesiz bırakılmaya çalışılan, ideal bir terkip içerisinde kendi dinamikleri ve çağın gerekleriyle yoğrulmasına izin verilmeyen ülkemizin ifadesi, toplumun ve kamu vicdanının güçlü sesiyiz.” dedi.

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şubesi'nin yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Şube Sekreteri Vakkas Kara, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barış Çağdaş, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Çelik, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasemin Tekerek, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Neriman Güler, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Küçükcan.

Bakmadan Geçme