Tire'de Hanım Eli kadına yardım eli

İzmir'in Tire ilçesinde zor durumdaki kadınlara yardım eli uzatmayı amaçlayan gönüllü kadınlar, önemli bir adım atarak dernekleşti.

Önde gelen isimler katıldı

İlçede yaklaşık üç yıldır Gündüz Bağcı öncülüğünde çalışmalarını sürdüren grup Tire Hanım Eli Derneği'ni kurdu. Tire Belediyesi Hangar Çok Amaçlı Salonu'nda dernek ilk resmi tanıtımını yaptı. Derneğin açılış etkinliği Tire'nin önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. Tire Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Zincircioğlu,Tire İlçe Emniyet Müdürü Levent Akkaya, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, Tire Engelliler Derneği Başkanı Nesrin Kırış, CHP Tire Kadın Kolları Başkanı Funda Pir, CHP Belediye Meclis Üyesi Aysun Yağcıoğlu ve çok sayıda dernek üyesi açılıştaydı.

Dernek Başkanı Bağcı, "güçlü kadın kendi hikayesini yazar"

Dernek Başkanı Gündüz Bağcı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tire Hanımeli Derneği'nin kuruluş amacını ve hedeflerini dile getirdi. Bağcı, derneğin kadınların topluma daha aktif bir şekilde katılımını sağlamak için bir platform olacağını belirterek, şunları söyledi:

“Hanım Eli ekibiyle çıktığımız yolda, emeğimizi taçlandırmak için kurduğumuz derneğin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmasını sağlamak ve emeklerini değerlendirme fırsatı yakalamalarını desteklemektir. Güçlü bir kadın, kendi hikayesini yazandır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, 'Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.' Bu söz bize güç vermiştir.”

Bağcı, derneğin sadece el emeği ürünler üzerinden bir dayanışma kurmayacağını, aynı zamanda kadınların hukuki ve psikolojik destek taleplerine de yanıt vereceklerini söyledi. Dernek, maddi sorunlar dahil olmak üzere cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkesin sorunlarına eğilmeyi hedefliyor.

Ticaret Odası Başkanı Delikanlı'dan destek

Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, konuşmasında derneğin önemine dikkat çekerek, derneğin faaliyetlerini destekleyeceklerini vurguladı. Delikanlı, “Tire Ticaret Odası olarak her zaman yanınızda olacağız. Kadınların her alanda başarılı olabileceğini gösteren bir dernek olacağınızdan hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme