Tire'nin kurtuluşunun 102'nci yıl dönümünü

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Tire'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü için mesaj yayınladı.


Okuroğlu, mesajında şu ifadelerde bulundu:
"Bugün, ilçemizin kadim tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Tiremizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümünü kutluyoruz.

Kurtuluş mücadelesinin en büyük başarılarından biri, şüphesiz, milletimizin birlik ve beraberlik içinde hareket edebilmesidir. Tire'de, İzmir'de ve Anadolu'nun dört bir yanında halk, köy köy, şehir şehir, ortak bir ideal uğruna birleşti. Her yaştan ve her kesimden insan, bağımsızlık mücadelesine katkıda bulunmak için canını feda etmeyi göze aldı. Bu ulusal birlik ve dayanışma, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün stratejik dehasıyla birleşti ve dünya tarihinde görülmemiş bir Kurtuluş destanına dönüştü.

Kurtuluş Savaşı boyunca bu mücadelenin önemli bir parçası olan Tire, 4 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuldu.

Tarih boyunca, egemenliğine ve vatanına sahip çıkan Tire halkı, 4 Eylül 1922'de cesur ve kararlı adımlarla işgalci güçlere karşı koyarak, özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu tarih, sadece bir işgalin sona ermesi değil, Tire'nin bağımsızlık mücadelesinin de sembolüdür.

Kurtuluş mücadelesinde Tire halkının fedakarlığı ve kahramanlığı, bizlere özgürlüğün ve bağımsızlığın değerini her gün hatırlatmaktadır. Bugün, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi ve özgürlük mücadelesi veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların bizlere bıraktığı bu kutsal mirası yaşatmak, geliştirmek ve her geçen gün daha da ileriye taşımak, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu anlamlı günde, bizlere bu toprakları vatan yapan, bağımsızlığımızı her şeyin önünde tutan kahramanlarımızı bir kez daha anıyor; Tire'mizin Kurtuluş Günü'nü gururla kutluyoruz.

Tiremizi daha aydınlık yarınlara taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz."

Bakmadan Geçme