Tire’de Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Bölümü açılıyor

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bölgedeki hayvancılık sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alandaki mesleki gelişmeleri takip...

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bölgedeki hayvancılık sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alandaki mesleki gelişmeleri takip eden nitelikli ara elemanların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla İsa Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 'Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı' bölümünü açıyor.

Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı alanında sektörel beklentileri karşılamak için hayvancılık sektörünün temel ihtiyaçlarından biri olan bilinçli ara eleman desteği, bu yeni bölümle karşılanacak. Bölüm, yöntem ve teknikleri kullanan, mesleki gelişmelere açık, merhametli ve hayvan refahı ilkelerine uygun davranan bireylerin yetiştirilmesini hedefliyor.

İsa Bey Mesleki ve Teknik Lise Müdürü Seval Erdoğan, bölümün açılması için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını ve öğrenci başvurularını beklediklerini belirtiyor. Bölge için oldukça önemli olan bu bölümün açılması, hayvancılık sektörüne değerli bir katkı sağlayacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme