'Başka bir tarım mümkün' girişimiyle sektörde önemli değişim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Başka bir tarım mümkün” sloganıyla yürüttüğü faaliyetlerle tarım sektöründe önemli bir değişimi başlatıyor....

'Başka bir tarım mümkün' girişimiyle sektörde önemli değişim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Başka bir tarım mümkün” sloganıyla yürüttüğü faaliyetlerle tarım sektöründe önemli bir değişimi başlatıyor. Bu girişim, kooperatiflerle işbirliği yaparak İzmir’deki köylü üreticileri desteklemeyi amaçlıyor.

Bu inisiyatif, geleneksel kapitalist tarım uygulamalarına alternatif bir yaklaşım sunuyor. İzmir ilçeleri ve köylerinde uygulanan “Başka bir tarım mümkün” programı, küçük ölçekli çiftçilerin ve aile işletmelerinin rekabet gücünü artırmayı, uluslararası düzeyde tarım ve hayvancılık sektöründe rekabet edebilir hale gelmeyi hedefliyor.

İzTarım’ın vizyonu, üreticilere saygı göstermek ve tarımı sürdürülebilir hale getirmek. Bu misyon, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, sürdürülebilir tarım uygulamaları, sağlıklı gıda üretimi ve mutlu üreticileri içeriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, faaliyetlerinde aracıları kullanmıyor ve kendi tesislerini kuruyor. Bu tesislerde üretilen ürünler, kooperatiflere bağlı marketlerde satılıyor ve kar amacı gütmeyen bir yaklaşımla halkın ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

BAYINDIR SÜT FABRİKASI

İzTarım’ın oluşturduğu işletmelerden biri olan Bayındır Süt Fabrikası, 350 milyon TL’lik bir yatırım ile kuruldu. 18.000 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen fabrika, 6.000 metrekarelik kapalı bir alana sahiptir. Tesiste 130 kişi istihdam ediliyor ve günlük süt işleme kapasitesi 100 ton. Bayındır Süt İşleme Fabrikası, yıllık 36 milyon 500 bin litre süt işleyebilecek bir işlem hacmine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Bu fabrikanın önemli bir özelliği, tüm ürünlerini kooperatif üyeleri ve aile işletmelerinden satın alarak bölgeye istihdam sağlaması ve kırsal kesimde çalışanlara destek olmasıdır.

ÖDEMİŞ ET İŞLEME FABRİKASI

Ödemiş Et İşleme Fabrikası ise günlük 10 ton et işleme kapasitesine sahip ve 30 milyon TL’lik öz yatırımla kurulmuştur. Bu tesis, karkas et kesimi ve ileri işleme hizmeti sunmaktadır. Ayrıca ürünler sertifikalı bir şekilde paketlenmekte ve sağlıklı bir şekilde tüketiciye sunulmaktadır. Tüm karkas et alımları, kooperatif üyeleri yetiştiricilerden yapılarak onlara destek sağlanmaktadır.

Bu ürünler, Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı marketlerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik fiyat politikasıyla, sağlıklı ve güvenilir bir şekilde satılmaktadır.

Ayrıca, İzTarım’ın Menemen’de kurduğu lojistik merkez, üretilen ve kooperatiflerden alınan ürünlerin depolandığı bir merkezdir. Bu merkez, yurt içi ve yurt dışından gelen talepleri karşılamak için çalışmaktadır ve ayrıca e-ticaret satış kanallarından gelen siparişleri organize etmektedir. Bu şekilde, tarım ürünleri daha etkili bir şekilde pazarlanıyor.

Haber Merkezi