İzmir TEKNOFEST’e milyonlarca katılımcı bekliyor

İzmir TEKNOFEST'e milyonlarca katılımcı bekliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Valisi Süleyman Elban, 27 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST için İzmir’de büyük bir katılım öngördüklerini açıkladı. Vali Elban, TEKNOFEST’in düzenleneceği alanda incelemelerde bulundu ve milyonlarca katılımcıyı ağırlamaya hazırlandıklarını belirtti. Ayrıca, Elon Musk’ın festivali ziyaret etme ihtimali üzerine konuşarak, Musk’ın festivali daha da özel kılacağını ifade etti.

İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile birlikte TEKNOFEST İzmir’in düzenleneceği alanda inceleme yaptı. Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde gerçekleşecek olan festivalin hazırlık çalışmalarını gözden geçiren Vali Elban, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından Vali Elban, yaptığı açıklamada, büyük bir organizasyon için yoğun bir çalışma sürdüğünü ve 27 Eylül tarihini heyecanla beklediklerini vurguladı. Vali Elban, “Burada yoğun ve hummalı bir çalışma var. Tüm hazırlıklar, eğer planladığımız gibi giderse 27 Eylül’de tamamlanmış olacak. Otopark, sosyal alanlar, sahne ve diğer alanlarda hazırlıklar büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Gençlerimizi, İzmirli vatandaşlarımızı ve ülkemizin dört bir yanından gelen insanlarımızı 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında beş gün boyunca TEKNOFEST’e katılmaya davet ediyoruz. Özellikle İzmirli vatandaşlarımızdan toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini ve bireysel araçlarına arkadaşlarını, ailelerini doldurarak gelmelerini rica ediyoruz. Muhtemelen milyonun üzerinde katılımcı olacak, bu nedenle toplu taşımanın tercih edilmesi, daha konforlu bir etkinlik deneyimi yaşanması açısından önemlidir.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Elon Musk’ın TEKNOFEST’e katılma olasılığına da değinen Vali Elban, Cumhurbaşkanı tarafından davet edildiğini ve İzmir’i ve Efes’i beğendiğini ifade etti. Elon Musk’ın katılması durumunda, teknoloji festivaline ve İzmir’e büyük bir değer katacağını belirtti.

Festivalle ilgili açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da İzmirli gençlerin festival için büyük bir heyecan içinde olduğunu söyledi. İnan, “Özellikle İzmirli gençler olarak çok heyecanlıyız. İzmirli gençlerin festivali büyük bir ilgiyle karşılayacağını şimdiden görebiliyoruz. Kentimizde büyük bir heyecan ve beklenti var. İzmir, kuruluş ve kurtuluşun şehri olarak önemli bir rol oynamıştır ve bu festivalde Türkiye’nin savunma sanayi başarılarını gözlemleme fırsatı bulacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızı 29 Eylül’de de TEKNOFEST’te ağırlayacağız.” dedi.

HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir TEKNOFEST’e milyonlarca katılımcı bekliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin