Tire’deki hayvan barınağında hayvanlara kötü şartlarda bakıldığı gerçek mi?

Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım: Tire Geçici Hayvan Bakım Evi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Tire’deki hayvan barınağında hayvanlara kötü şartlarda bakıldığı gerçek mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tire Barınağı, geçici hayvan bakım eviyle ilgili son günlerde dolaşan video görüntülerinin ardından Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım Tv9 İzmir Mikrofonuna konuştu. Başkan Yardımcısı Yıldırım, Tire Barınağı’nın gerçek durumu hakkında bilgiler verdi.

.


.

Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım : “Son iki üç gündür gündemde olan Tire geçici hayvan bakım eviyle ilgili çıkan asılsız ve uydurma haberlerdir. Barınağımız, bölgenin en iyi ve en gelişmiş barınağıdır. Sayın başkanımız Salih Atakan Duran göreve geldikten sonra hayvan barınağını, gereken standartlara uygun hale getirmek için önemli bir adım atmıştır ve ciddi bir yatırım yapmıştır. Barınağımız 7/24 herkese açıktır. Yani herhangi bir kişi, neyi merak ederse gelip gözlemleyebilir, inceleyebilir.”

Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım , barınağın bölgedeki en fazla köpeği barındırdığını ve en iyi şartlara sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu bölgedeki en fazla köpeği barındıran ve en iyi şartlara sahip olan barınağı biz işletiyoruz. Bizim yönetimimizden sonra ciddi yatırımlar yapıldı ve tüm köpekler, gereken şartlarda yaşamaya başladılar. Tabii ki burada rehabilite edilmesi gereken bazı hasta hayvanlar bulunmaktadır. Bu, bir rehabilitasyon merkezi sonuçta. Ayrıca, hasta hayvanlar bakıma muhtaç olacaktır. Hayvansever vatandaşlar da bu hasta hayvanlara ilgi göstermişlerdir. Sonuçta insan hastanelerinde de hasta insanlar bulunur. Burası da bakıma muhtaç köpeklerin ve kedilerin barındığı bir yerdir. “dedi
Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, sağlıklı ve hasta hayvanları bir arada tutmadıklarını, bakımları üstlenilen hasta hayvanlar için özel bölgelerin bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, kısırlaştırılan hayvanların tekrar sokaklara salınması gerektiğini ve bu işlemin yasal bir gereklilik olduğunu belirtti.

“Sokaktan aldığımız hayvanları kısırlaştırıp tekrar sokaklara salmamız gerekmektedir, yasal bir gerekliliktir. Ancak burada bakımını üstlendiğimiz hasta hayvanlar da bulunmaktadır. Bunlar trafik kazaları geçirmiş, rahatsızlanmış veya hastalanmış hayvanlardır ve onlar için özel bölgeler bulunmaktadır. Sağlıklı hayvanları ve hasta hayvanları bir arada tutmuyoruz.”dedi

Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dediğim gibi, bu tür haberler barınağımız için olumlu değildir ve gerçeği yansıtmamaktadır. Barınağımız herkese açıktır. Tüm hayvanseverler istedikleri zaman buraya gelebilirler ve barınağımızı ziyaret edebilirler. Yeterli sayıda personelimiz bulunmaktadır ve bu bölgenin en fazla köpeği barındıran barınağını işletmekten gurur duyuyoruz.”

HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tire’deki hayvan barınağında hayvanlara kötü şartlarda bakıldığı gerçek mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin