Bademli’nin içmesuyu ihtiyacı güneşle karşılanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödemiş’in su ve kanalizasyon işlerinden sorumlu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bademli Mahallesi’nde açtığı yeni sondaj kuyusunun elektrik ihtiyacını güneş enerjisi panelleriyle karşılıyor. Çevreci ve yenilenebilir enerji kaynağı ile doğayı koruyan İZSU Bademli’nin doğal kaynak suyu gözlerinin bakımını da yaptı.

ENERJİDE BÜYÜK TASARRUF
Bademli Mahallesi’nde artan içmesuyu ihtiyacını karşılamak üzere İZSU tarafından yeni bir sondaj kuyusu açılarak devreye alındı. Zorlu arazi koşullarına meydan okunarak yapılan çalışmalarla açılan kuyunun elektrik enerjisi ihtiyacı ise güneş panelleriyle karşılanıyor. Enerji tasarrufu da sağlayan çalışmalar tamamlanarak içmesuyu kuyusu devreye alındı.

İKİ YENİ KUYU DAHA AÇILACAK
Bademli Mahallesi için gelecekte öngörülen nüfus artışına uygun su ihtiyaç debisine göre iki ek derin sondaj kuyusu için etüt çalışmaları tamamlanırken kuyuların açılması için çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak.

DOĞAL KAYNAK SULARI İÇİN ZORLU ÇALIŞMA
Bademli Mahallesi’nin içmesuyu ihtiyacının karşılanabilmesi için doğal kaynak suyu gözleri de bakımdan geçirildi. Planlanan çalışmalar kapsamında yaklaşık 2 km kaynak suyu iletim hattı yenileneme çalışmaları devam ediyor. Engebeli arazide gerçekleştirilen çalışmalarda ekipler zorlu arazi şartlarına da meydan okuyor.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte doğal kaynak sularından elde edilen suyun debisi arttırılarak, kış aylarında tüketimin az olduğu dönemlerde sadece kaynak sularından besleme yapılarak enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bademli’nin içmesuyu ihtiyacı güneşle karşılanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin