İzmir’de duygu sömürüsü yapan dilenciye 2 saatte 1,840 TL ceza kesildi

İzmir'de duygu sömürüsü yapan dilenciye 2 saatte 1,840 TL ceza kesildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de, Kemeraltı Çarşısı’nda Cuma namazı öncesi dilencilik yapan bir kişiye yönelik gerçekleştirilen denetimde, zabıta ekipleri tarafından daha önce 49 kez ceza kesilen dilenciye ait 1,840 TL ele geçirildi. Bu parayı duygu sömürüsüyle topladığı tespit edilen dilenci, sadece 2 saatte bu miktarı bir araya getirmişti.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda, Cuma namazı öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen denetimler, kolay yoldan para kazanmaya çalışan dilencilere karşı sıkı bir takip devam ediyor. Daha önce 49 kez işlem yapılan M.M. adlı dilencinin bir kez daha dilendiği fark eden ekipler, dilenciden çantasındaki paraları ortaya çıkarmasını istediler. M.M., önce bozuk paraları gösterdi ve “başka yok” dedi, ancak daha sonra mendil poşetinden desteler halinde paralar çıkararak gerçek miktarı göstermek zorunda kaldı.

El konulan 1,840 TL’lik parayı görünce ekipler şaşırdılar ve dilenci M.M.’ye 50. kez ceza kesildi. Kabahatler Kanunu’na göre kesilen ceza 617 TL olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşları bu tür kişilere karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyardı ve duygu sömürüsü yapanlara para vermemelerini teşvik etti.

İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de duygu sömürüsü yapan dilenciye 2 saatte 1,840 TL ceza kesildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin