Asırlık çınar PTT 183 yaşında

Türkiye’nin asırlık çınar ağacı Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 183’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Posta Nezareti adıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan, Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 183’üncü kuruluş yıl dönümünü nedeniyle bir program düzenlendi.

PTT AŞ’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene İzmir PTT Başmüdürü Abdullah Yavuz, Müdür yardımcısı Abdullah Sarıboğa, müdür yardımcıları ve PTT çalışanları katıldı.

İzmir PTT Başmüdürü Abdullah Yavuz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra Pasaport PTT Müdürlüğü’nün 183. Müşterisine 183. Kuruluş Yıl Dönümü anısına filatelik ürün takdim edildi.

İzmir PTT Başmüdürü Abdullah Yavuz Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin 183. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi. “23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak Osmanlı Devleti içerisinde iletişim ve haberleşmeyi sağlamak üzere kurulan PTT AŞ, günümüzde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak ülkemizin dört bir yanında, geniş hizmet ağı ile posta, kargo, lojistik, filateli ve e-ticaret gibi birçok sektörde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için hizmetlerini sunmayı sürdürmektedir. Şirketimiz, hizmetlerine ek olarak; sportif faaliyetlere destek vermekte, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine de katkı sağlamaktadır.

PTT AŞ, Türkiye Yüzyılı hedeflerinden biri olan ortak geleceğimizi koruma doğrultusunda

“Sürdürülebilirliğin Yüzyılı” için adımlar atmış, örnek olarak Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) projesi ile kâğıt kullanımının azalmasına katkı sağlamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemize kazandırdığı Türkiye Yüzyılı vizyonu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yenilikçi çözümleri ve iki asra yaklaşan tecrübemiz ışığında yurt içinde ve yurt dışında sunduğumuz hizmetlerimizle vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti en uygun fiyatlarla sunmayı geçmişte olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz.”

İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asırlık çınar PTT 183 yaşında

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin