İzmir Bayraklı Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciden şok eden açıklamalar!

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden İzmir Bayraklı Kız Öğrenci Yurdu KYK’da kalan bir öğrenci yaşadıkları sıkıntıları görselleriyle birlikte paylaştı.

İzmir Bayraklı Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciden şok eden açıklamalar!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dilara ☾ @lllLuna8 isimli kullanıcının gerçekleştirdiği paylaşımda, yurtta verilen yemeklerin karın doyurmadığı, aç kaldıklarını, öğrencilerin yurttan okullarına gidebilmek için 2-2 buçuk saat yol çektikleri, yurdun konumu nedeniyle tacize uğradıklarını, sinek ve fare problemi ile mücadele ettiklerini vurguladı.

 

 

Dilara isimli öğrenci açıklamasında, “Merhaba, şimdi anlatacaklarım İzmir Bayraklı Kız Öğrenci Yurdu KYK içindir. Çok fazla sorunu olan bir yurt ama en önemlisi can güvenliğimiz ile ilgili olandan başlayayım, yurdumuz dağın başında olmakla beraber etrafında ne market ne de anlık bir olayda birden girip sığınabileceğimiz yardım isteyeceğimiz hiçbir yer yok. Devamlı olarak öğrenciler tacize uğradığı için ve buna ne bir çözüm, çözümü de geçtim acil müdahale bile edilmediği için insan doğal olarak dağ başında olmasını ve etrafında bir şeyler olmamasını eleştiriyor. Akşam 22:30’da yurda dönen öğrenci tacize uğradığı zaman yurt güvenliği “bu saatte gelirsen normal tacize uğraman” diye tepki gösteriyor. Polis arandığı zaman 2 saat sonra anca gelip yarım saat nöbet tutup geri gidiyor. Koskoca yurtta yalnızca 4 güvenlik görevlisi bulunmakta polis desteği de maalesef yeterli olmuyor. Geceleri arabayla yurt önünde müzik açıp fink atıp kızları gözetleyip tacizde bulunanlar, arabayı çekip izleyenler ve daha nicesi..

 

 

ULAŞIM PROBLEMİ 

Ulaşım yine bizim en büyük sorunlarımızdan biri yurttan okula gidebilmek için 2,5-3 saat yol çekiyoruz tabi bu otobüse sığıp binebilirsek bu kadar sürüyor bir de binemeyip gelecek saat olanı beklediğimizde çok daha uzun sürüyor. Eshotlar fazla yükten yolda kalıyor hatta geçtiğimiz günlerde bir eshot yanmaya başladı şoför yolcuları indirip otobüsü yangın tüpüyle söndürdü. Minibüs şöförleri şu an hadi geliyoruz ama kışın zor bazı şöförlerimiz gelmez gelmek istemez diyor şu an bile istemeyenler var diyor. Bu şartlar altında nasıl okula gidip geleceğiz inanın hiçbir fikrimiz yok.

 

 

YEMEKLER KARIN DOYURMUYOR!

Yurdumuzun yemekleri de maalesef diğer her şey gibi yine problemli. Yemeklerin içinden kıl, kurt, böcek çıkıyor hadi yemeğin içinden çıkanları geçtim yurtta yenecek yemek bulamadığımız oluyor. Akşam saat 21:00’da yemek bitiyor. Tabi sözde bitti deniyor, maalesef yurdumuzda yemek hırsızlığı oluyor. Yemekhanede çalışanlar yemekleri dolaplara saklıyor kendileri kaplara koyup götürüyorlar, bir de tutup yemek bitti diye yalan söylüyorlar. Bunu bildirdikten sonra yemek bir anda yoktan var oluyor, tabi o da çok geçmeden bitiyor. Yani kısacası aç kalıyoruz. Aynı zamanda üst bloklarda kalanlar yemek için aşağı bloklara kadar yürümek zorunda, yukarı bloklara ait yemekhane de bulunmamakta. Asansörler bozuk, bakımı yapıldı deniyor ama arızalı. Odalarımızın kapıları kapanmıyor, hala eksik dolaplar var çalışma masaları sandalyeler eksik ders çalışabileceğimiz alan yok. Kendi odamızda rahatça ders çalışamıyoruz eşyalarımızı koyacak yerimiz yok. Telefonlar çekmiyor dolayısıyla internete bağlanamıyoruz canlı derslere giremiyoruz. Sıcak suyumuz yok, gelse bile geri gidiyor banyo yapamıyoruz ya şaka gibi. Gider boruları sorunlu, patlıyor.

 

 

BÖCEK VE FARE SIKINTISI 

Yurtta böcek, sinek, fare sıkıntımız var daha bugün farklı odalardan 2 tane fare çıktı birisi mutfak çekmecesinin içindeydi. Bir kaç öğrenci arkadaşımız böcek ısırıkları yüzünden acillik olmuş, bir arkadaşımıza doktor bu şekilde devam ederse enfeksiyon olabileceğini söylemiş. Odalarımız temizlenmiyor, temizleniyor deniyor ama temizlik olmuyor müfettiş gelecek diye bir muhabbet olduktan sonra sadece 1 kere gelinip temizlendi. 18 kişi aynı evde yaşıyor zaten hijyenik bir ortam yok bir de temizlik olmayınca siz düşünün yurdun halini. Bir sürü sorunumuz var ama çözüm için çokta çaba gösterttiklerini söyleyemem.

Elbette başımızı sokacak bir yer bulduk diye şükür ediyoruz ama burda sonuçta bedava kalmıyoruz para verip kalıyoruz ailelerimiz bizi ‘devletimize’ emanet etti, hakkımızı aramak zorundayız çünkü sağlıklı bir şekilde yaşanabilecek bir ortamda değiliz.

“DAHA NE KADAR SABIR EDEBİLİRİZ?”

Yurt yetkilisi bugün bize 1 ay dişinizi sıkın diyor, zaten okul açılalı 1 ay geçti daha ne kadar sabır edebiliriz, daha ne kadar susabiliriz? Sınavlarımız başlayacak ne doğru düzgün okula gidip gelebiliyoruz ne ders çalışabiliyoruz, nereye kadar böyle devam edecek?

SESİMİZİ DUYUN!

Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun, artık çok yorulduk. “İzmir’de okuyan X kişisi yurduna giderken tacize uğradı, kaçırıldı, öldürüldü” haberlerini görmek istemiyoruz, biz bunu yaşamak istemiyoruz. En kısa zamanda çözüme ulaşmamız için sesimiz olup destekçimiz olun lütfen” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Bayraklı Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciden şok eden açıklamalar!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin