Türkiye’ye örnek model!

İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğiyle Rescon Expo “Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı” düzenlendi. İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, “Fuarda amacımız vatandaşı gerçek konut satışlarıyla ilgili birebir görüştürmek” dedi

Türkiye’ye örnek model!
Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğiyle Rescon Expo “Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı” düzenlendi. Her bütçeye uygun yatırımın olduğu fuarın açılışını İzBB Genel Sekreteri Mustafa Şahin yaptı.

İzBB Genel Sekreteri Mustafa Şahin

İzBB Genel Sekreteri Mustafa Şahin

Şahin, yaptığı konuşmada, “Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmanlar ve küresel piyanlardaki dalgalanmalar nedeniyle en çok ev satılan ülkeyiz. İstihdam alanında da çok yük bir oran yakaladık. Bu fuar önemi artan emlak sektörünün paydaşlarını bir araya getirecek. Yerinde dönüşüm modeliyle Türkiye’ye örnek sunacağız. Ziyaretçilere önemli projeleri tek çatı altında göstermek istiyoruz. Her bütçeye uygun yatırımlara ev sahipliği yapacağız. Geçen yıla oranla katılım gösteren ülke sayımız arttı. Geçen yıla oranla yüzde 20 büyüdük, memnuniyet verici bir katılım oranı sağlandı” ifadelerini kullandı.

“BİLGİLENDİRİYORUZ”

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, “Fuar İzmir’de ikinci defa düzenleniyor. Fuarımız giderek de büyüyor. Geçen sene 2 milyon 402 bin 500 metrekare alanı, bu yıl ise 2 milyon 903 bin metrekare alanı bulduk. Fuar farklı renkli yüzler ve yeni katılımcılarla daha da genişliyor. Burada amaç vatandaşı gerçek konut satışlarıyla ilgili birebir görüştürmek. Beklentimiz bu fuarların giderek çoğalması ve metre karelerinde büyümesidir. Biz Emlak Komisyoncuları Odası olarak bu fuarın aynı zamanda kurulmasında ve yönetimindeyiz. Konuyla ilgili olarak da buraya gelen vatandaşlar bizden bilgi alıyorlar. 1 Kasım tarihinde yürürlüğe giren yasaya göre artık sözleşme imzalamadan vatandaşlar evini satamayacak, örneğin siz bir mülk satıyorsanız kimlik doğrulamalarını yapmak zorundasınız. Portallarda bir başkasının adına siz bir mülk satışına giremiyorsunuz. Hem bunları anlatıyoruz hem de bu konuyla ilgili vatandaşın bilgi almak istediği her konuda destek sağlıyoruz” diye konuştu.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

Konak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Neslihan Yalınız Koç, Konak’ta planlama çalışmalarının devam ettiğini, ilerleyen süreçte Alsancak’ta da bir kentsel dönüş yapacaklarını açıkladı. Koç, “Planlama çalışmalarını Konak Belediyesi yürütüyorduk artık uygulamaya yönelik de Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ekibi kurulduğu için bundan sonra uygulama çalışmalarında başladı. Planlama çalışmaları Gültepe bölgesinde 300 hektarlık imar planın çalışmaları tamamlandı. Yine aynı şekilde Beş Tepeler Bölgesi’nde 200 hektarlık, 14 mahalleyi kapsayan plan çalışmaları tamamlandı. Bu 2 bölgede de imar uygulama süreçleri yürütülüyor. Gültepe bölgesinde bir düzenleme sahası çalışmamızı tamamlandı. Şu an artık kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların analizlerine başlamış durumdayız, çalışmalarımız devam ediyor. Konak ilçe bütününde yapılmış olan planlama ve bundan sonra yürüyecek çalışmalarla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz. Bahsettiğimiz bölgeler dışında devam eden kentsel dönüşüme yönelik planlama çalışması, devam eden bölgelerimiz var. Gürçeşme birinci etap planlama bölgesini plan çalışması devam ediyor, yine aynı şekilde Yenişehir-Mersinli bölgesinde plan çalışması devam ediyor. Akabinde ilerleyen süreçlerde de Alsancak bölgelerinde çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’ye örnek model!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin