Birlik Sağlık Sen: Vatandaşlarımız sağlıksız

Birlik Sağlık Sen: Vatandaşlarımız sağlıksız
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı verilerini aktaran Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanelere başvuru sayısının arttığına dikkat çekerek vatandaşların sağlıksız olduğunun altını çiziyor. Başkan Doğruyol, “5 dakikada bir muayene ve benzeri sebeplerden dolayı nitelikli sağlık hizmeti sunumunun düşüyor” dedi.

5 dakikalık muayene süresi krizi

Başkan Ahmet Doğruyol, muayenelerin 5 dakikalık süreyle hastaların sağlıksız olduğuna işaret ederken sağlık hizmeti sunumunun ise düşmesini şöyle aktarıyor:

“Bazı siyasilerimiz ve bürokratlarımız bu rakamları övünç kaynağı olarak kullansalar da vatandaşların doktora başvuru sayısındaki ve ameliyat sayılarındaki artışın hiçbir şekilde övünülecek bir tarafı yoktur. Sağlık Bakanlığının asli görevi vatandaşın aşılama hizmetlerini tam ve zamanında vermesi, vatandaşların yediklerinin içtiklerinin denetlenmelerini en iyi şekilde yaparak vatandaşlarımızı hasta etmemek için çabalamaktır.

 

Birlik Sağlık Sen: Vatandaşlarımız sağlıksız
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol

Sağlıkta Dönüşüm Programı

Doktora yapılan başvuru, hastanelere yatış ve ameliyatların artmasının pek çok nedeni bulunmaktadır. Önemli olan vatandaşlarımızın hasta olamamasını sağlayarak, nitelikli sağlık hizmeti vermektir. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlıkçıya performans adı altında yapılan ödemeler, 5 dakikada bir muayene ve benzeri sebeplerden dolayı nitelikli sağlık hizmeti sunumunun düşmesi, alım gücünün düşmesi ile vatandaşların dengeli ve sağlıklı beslenememesi hastalıkların artmasına sebep olmaktadır.”

‘6 milyon ameliyat 13 milyon yatış’

“Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı yıllık istatistiklerde ise 2022 yılında doktorlarımıza 854 milyon başvurunun yapıldığı açıklanmaktadır. Yani, yılda bir hekime bir kişi ortalama 10 kez başvurmuştur. 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na baktığımızda 6 milyon ameliyat, 13 milyon yatış görülmektedir. Bu rakamlar oldukça yüksek rakamlardır. Maalesef, işsizlik, yoksulluk, ekonomik kriz ile daha sağlıksız bir toplum haline geldik. İnsanların yaşam koşulları, çalıştığı yerdeki koşulların ağırlaşması bile sağlığımızı etkilemektedir. Yaşam koşullarından dolayı her geçen gün kronik hastalıklar da artmaktadır. Çözüm; poliklinik ve ameliyat sayılarını artırmak ya da devasa şehir hastaneleri yapmak değildir. Çözüm vatandaşın sağlığını korumak, hasta olmamasını sağlamaktır.”

Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Birlik Sağlık Sen: Vatandaşlarımız sağlıksız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin