Eğitim-İş “Atatürk’ü yaşatacağız, O’na hesap vereceğiz”

Eğitim-İş Sendikası Tire temsilcisi Özgür Anafartalar, 24 Kasım'da gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemi öncesinde açıklamalarda bulundu. Anafartalar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecek önlükleri giymeyeceklerini ve bu eylemlerinin de temel nedenlerini anlattı. 10 Kasım'da Atatürk'ü anmanın önemini de vurguladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Anafartalar, 24 Kasım’da gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Anafartalar, üyelerinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere  vereceği önlükleri giymeyeceklerini açıkladı. Sendikalarının ise 25 Kasım’da Ankara’da bir araya gelmeye hazırlandıklarını belirtti.

”24 Kasım’da iş bırakacağız, 25 Kasım’da Ankara’da olacağız” diyen Anafartalar, önlük konusundaki kararlarını açıkladı, “Önlüklerimizi alacağız ama 25 Kasım’da gidip Milli Eğitim Bakanlığı’nın önüne bırakacağız. Çünkü bu yapılan aslında anlamsız bir şey. Ben bu önlüğü giyerim ya da giymem, bu kimi ilgilendirir.” ifadelerini kullandı.

Anafartalar, önlük konusundaki eleştirilerini genişleterek, öğrencilere yönelik daha acil ihtiyaçların bulunduğuna dikkat çekti. “Bakanlığın önlüğe vereceği parayı okullara temizlik malzemeleri ya da yeni okullar yapmak için kullanabilir. Öğrencilere ücretsiz yemek sağlanabilir. Çünkü aç gelen öğrencilerimiz var, kahvaltı yapmadan gelen öğrencilerimiz var. Yani bize önlük verileceğine, öğrencilerimizin karnı doyurulsun.” dedi.

Eğitim-İş Sendikası Tire temsilcisi Özgür Anafartalar

Ayrıca, önlüklerin kadın bedenini kapatma amacına da değinen Anafartalar, “Kadın olsun, erkek olsun, herkes kendi bedeniyle özgür olmalıdır. Burada beyinleri, diğer tarafı kapatmaya çalışmayı tercih ediyor, ancak biz Cumhuriyet’in aydın insanları olarak kim ne giyerse giysin, insanların giyimlerinin karışılmasını reddediyoruz. Başörtüsü takacaksa takar, takmayacaksa takmaz. Kot pantolon giyecekse giyer; giymeyecekse giymez. İnsan kendi giysisiyle özgür olmalıdır. Temel söyleyeceğimiz şey budur.” şeklinde bir duruş sergileyerek, giyim tercihlerinin bireylere ait olması gerektiğini vurguladı.

Anafartalar, ”Atatürk, Nutuk ile halkına hesap verebiliyorken, şimdi Türkiye’de gündemi belirleyen bazı siyasiler ve kanaat önderleri hesap vermeyi reddediyor; onların bu tavırlarını da biz reddediyoruz” ifadelerini kullandı. Eğitim-İş Tire temsilcisi, 10 Kasım’a da değinerek, Atatürk’ü anmanın önemine vurgu yaptı. “Biz Cumhuriyetin erkekleri ve Cumhuriyetin kadınları olarak Atatürk’e yakışır neyi yapamadık, neyi yapabildik 10 Kasım’da yas tutmak yerine, biz Atatürk’e bunun hesabını vermeliyiz, Atatürk’ü yaşatmalıyız.” dedi ve Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkma çağrısında bulundu.

Özgür Anafartalar, Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’i ayakta tutan sütunlar kemirilirken, blok olarak devrilirken, baltalarla parçalanırken… Örneğin, bir Oslo süreci var, buraya hiç girmek istemiyorum. Orada konuşulanlar Cumhuriyeti yönetenler açısından yüz karasıdır. Ülke bir çözüm süreci yaşadı, PKK ile masaya oturdular. PKK ile savaşması gerekenler, onlarla birlikte masaya oturdu.. Bunların tartışılması hesabının verilmesi gerekiyor. Şu an hesap soruyorum? Çünkü Atatürk’e karşı bir borcumuz var, silah arkadaşları ile beraber bize bir ülke bahşetti. Ama biz bu ülkeyi ne kadar onun istemiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı başardık? Biz Cumhuriyete sahip çıkmaya, Atatürk’e sahip çıkmaya devam edeceğiz, Cumhuriyeti yıktırmayacağız Türkiye’yi böldürmeyeceğiz.”

Anafartalar; “Buradan Atatürk’ün öğretmenleri olarak Atatürk’e ve Türk ulusuna söz veriyoruz. Atatürk’ün heykellerini yakanlardan, bayrağımızı kalleşçe göklerden indirenlerden hesap sormazsak bin volkan patlasın üstümüze, on binlerce yıldırım çarpsın bedenimizi, göğün yedi katı üstümüze devrilsin…
Ülkemizin yeniden emperyalizmin tahakkümüne girmemesi, halkımızın açlıkla, yoksullukla, işsizlikle yok olmaması, kardeşin kardeşe kırdırılmaması, ülkemizin başka başka bayrakların gölgesinde bölünmemesi parçalanmaması, işçilerimizin katledilmemesi, kapitalizmin yoz kültürünün gençliğe daha fazla enjekte edilmemesi, Mehmetçiğin arkadan kalleşçe şehit edilmemesi için mücadelemiz sürüyor ve sonsuza kadar sürecek! Ant olsun şart olsun! ” dedi

ÖZEL HABER/ MUSTAFA UYSAL

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eğitim-İş “Atatürk’ü yaşatacağız, O’na hesap vereceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin