Tire’nin kalbi yeniden atıyor

Mustafa Memişoğlu, 4 Eylül Stadyumu için çağrıda bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tire’nin sembol yapılarından biri olan 4 Eylül Stadyumu, şehrin tarihine ve kimliğine adeta kazınmış bir anlam taşıyor. İdman Yurdu ile başlayan 1940 serüvenini 1970’ten itibaren Tirespor’a ev sahipliği yaparak sürdüren bu stadyum, şehrin simgelerinden biri haline gelmiştir.

Stadyum, Tirelilerin yaşamında önemli bir yer tutuyor. Kimisi burada maç izlemiş, kimisi oynamış, kimisi milli bayramlarda sevdiklerini izlemeye gelmiş. Konserler, yürüyüşler derken 4 Eylül Stadyumu, sadece futbol için değil, şehir için de vazgeçilmez bir değer halini almıştır. Ancak, son zamanlarda tamamen ihmal edilen bu kıymetli yapı, adeta unutuluşa terk edilmiş bir hastaya dönüşmüş durumda.

Tirespor Kulübü Teknik Direktörü Mustafa Memişoğlu, stadyumun bu durumuna dikkat çekerek, “4 Eylül Stadyumu şehrimizin kalbidir, ancak maalesef ölüme terkedilmiş durumda. Yapılan açıklamalara göre stadyum, içinde spor salonu, tenis kortları, gençlik merkezi, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, yürüyüş yolları ve antrenman sahasını barındıran modern bir spor kompleksine dönüştürülecekmiş. Bu projeyi şehrimize kazandırmak güzel ancak, şehrin gerçek ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmeli ve öncelikler doğru belirlenmelidir” dedi.

Memişoğlu, projenin şehrin ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını vurgulayarak, “Her şehrin farklı sportif ihtiyaçları olabilir ve bu ihtiyaçlar tip projelerle karşılanmaya çalışılmamalıdır. Biz 100 bine yaklaşan nüfusu, hızla büyüyen organize sanayi bölgesi ile kalkınan bir şehiriz ancak futbol altyapısı eksikliği nedeniyle çocuklarımız başka şehirlerde maç yapmak zorunda kalıyor. Neden? Çünkü bir tane bile sahamız yok. Bu sorunu çözmeyenlerin ortak ayıbıdır. Spor kompleksi planlanıyorsa içinde asıl ihtiyaç olan altyapıya sahip bir saha olmalı” diye konuştu.

Son olarak, “4 Eylül Stadyumu’nun dönüşümünde asıl unsur, futbolun şehir için ne kadar önemli olduğunu göz ardı etmemeli. Yetkililerin şehrin ve halkın isteklerine duyarlı olmaları, değerlere ve tarihe sahip çıkmaları bekleniyor” diyen Mustafa Memişoğlu, Tire’nin tarihine yakışır bir şekilde modernize edilerek gelecek nesillere taşınması gerektiğini ifade etti..

MUSTAFA UYSAL / YENİ TİRE

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tire’nin kalbi yeniden atıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin