Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu: Çiftçilerin mağduriyeti devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olmayan çiftçilerin devlet desteklerinden yararlanamadığına dikkat çekerek, bu durumun sadece bireysel çiftçileri değil, kooperatif ve odaları da kapsadığını belirtti. İbişoğlu, “Özellikle süt kooperatifleri ve kalkınma kooperatifleri kayıtlı kurumsal kooperatifler ve odalar da buna dahil. Burada süt kooperatifi örneğin fatura kesiyor, çiftçi süt veriyor ancak bundan faydalanamıyor. Köydeki kalkınma kooperatifi de üye ürün satıyor, ürün alıyor, ancak bu da faydalanamıyor .”diyerek genel olarak etkilendiğini ifade etti.

“Sadece ÇKS’ye kayıtlı çiftçiler değil, yani üretimini devam ettiren bütün çiftçiler bu 5.000 liradan yararlanamadı.” diyen İbişoğlu, üretimini sürdüren çiftçilerin mağduriyet yaşadığını vurguladı. Pandemi döneminde diğer sektörlerdeki işçilere devlet tarafından yapılan yardımlara karşılık, çiftçilerin aynı desteği alamadığını belirten İbişoğlu, çiftçilerin tarla, bağ, bahçe, zeytinlik gibi alanlarda çalışmaya devam ettiğini ve ülkenin gıda ihtiyacını karşıladığını hatırlattı.

“Fabrikanın üstü kapalı, ama çiftçinin fabrikası tarla, onun fabrikasının üstü açık. Bir dolu yağıyor, kar yağıyor, yağmur yağıyor, üretim devam ediyor.” şeklinde konuşan İbişoğlu, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alamadığına dikkat çekti.

Son olarak, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu,  “Burada bir haksızlık var, bana göre. Çalışmayan insanlar faydalanıyor, çalışan insan, emekli maaşı yetmediği için çalışıyor, ama çiftçi ürettiği için çalışıyor. Şimdi çiftçi tarlasını bırakamaz, ben emekli oldum diye tarlasını mı satacak? Gidip kahvede oturacak, ne yapıyor, gidiyor tarlasında üretim yapıyor. Bak, Hacı amcam 80 yaşında hala üretim yapacağım diye uğraşıyor. Biraz önce geldi, Germencik’ten geldi, Akmescit köyünde de arazileri var, 80 yaşında hala çalışacağım diye uğraşıyor.” diyen İbişoğlu, çiftçilerin emeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

MUSTAFA UYSAL YENİTİRE

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu: Çiftçilerin mağduriyeti devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin