Bayındır Ergenli Zeytin Festivali ikinci kez coşkuyla kutlandı

Bayındır Ergenli Zeytin Festivali, ikinci kez düzenlenen muazzam bir coşku ile gerçekleşti.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
 
Festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, Bayındırlı gazilerinin zeybek-harmandalı dansları gösterisi katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

 
Protokol sırasında, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak, Belediye Başkanı Uğur Demirezen, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç, AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol, MHP Bayındır İlçe Başkanı Mehmet Karakaya, Bayındır Ergenli Mahallesi Muhtarı Kazım Zeytincioğlu ve diğer davetliler ve vatandaşlar yer aldı.
 

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Bugün tam zeytin havası anlamına yakışan bir gün. Bayındır, 41 bin nüfusu ve geniş tarım arazileri ile İzmir’in nadir ilçelerinden biridir. Zeytin festivalimizde bulunan 4.5 milyon zeytin ağacımız, bize zeytinin ve zeytinyağının öncü ilçelerden biri olduğumuzu hatırlatıyor. Ergenli, zeytin üretiminde liderlik yapan 36 köy ve 59 mahalleden oluşan bir bölgedir. Geçen yıl başlattığımız festivali bu yıl da düzenleyerek geleneksel hale getirdik. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından söz alan Kaymakam Emin Kaymak, “Zeytinin yapılacağı, zeytinyağının biriktirilmeye başladığı bu güzel havada sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bayındır, çiçekçilikte olduğu kadar zeytincilikle de ön plana çıkan bir ilçe. Türkiye genelinde %2,5 oranında zeytin üreten Bayındır’ın, İzmir’in %20’sini karşıladığı unutulmamalı. Geçen sene başlanan doğrudan alım uygulaması çiftçilerimize önemli gelir kapıları açtı. Bayındır Zeytin Festivali’nin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 
Festivalde ayrıca, eğitmen ve zeytin yağı tadımcısı Serdal Öçten Ünsal’ın düzenlediği söyleşi ve zeytinyağı tadımı büyük ilgi gördü. Aynı zamanda düzenlenen “En İyi Zeytin Yarışması”nda dereceye girenler şu şekilde açıklandı:
 
1. Çoşkun Tügen
2. Murat Tamal
3. Meltem Özbey
 
Ödüller, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen tarafından takdim edildi.Ayrıca Belediye Başkanı Demirezen çocuklara oyuncak hediye etti.
 
Festival alanında protokol , zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin stantlarında gezerek, üreticilerin zeytinlerini ve ürünlerini tattılar. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı zeytin üreticileriyle zeytin ve ürünler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Zeytin Festivali sonunda ,Tuğçe Kandemir konseri ile müzikseverleri soğuk havaya aldırmadan şarkı söyleyerek unutulmaz bir gün yaşattı.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayındır Ergenli Zeytin Festivali ikinci kez coşkuyla kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin