Türk Bilim İnsanı, Siyah Asker Sineğiyle üretilen yüz nemlendiricisini tanıttı

Türk bilim insanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, TEKNOFEST İzmir'de siyah asker sineği üzerinde yaptığı çalışmalar ve bu sinekten elde ettiği yüz nemlendiricisi ve temizleyicisini tanıttı. Sineğin yağıyla üretilen kozmetik ürünlerin organik atıklarla beslenen larvalardan elde edildiği ve doğa dostu bir üretim sürecine sahip olduğu belirtildi. Çalışmaların uluslararası patent başvurusunun yapıldığı ve ürünün gençleştirme konusunda da etkili olduğu ifade edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk bilim insanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, üzerinde bilimsel çalışmalar yaptığı siyah asker sineği ve bu sinekten elde ettiği son ürün olan yüz nemlendiricisi ile temizleyicisini TEKNOFEST İzmir’de tanıttı.

AA’nın 9’uncu kez global iletişim ortağı olduğu Çiğli Havaalanı’ndaki TEKNOFEST’te İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) standını ziyaret edenler, “siyah asker sineği” olarak Türkçeleştirilen çevre dostu BSF, BSF ham maddeli güzellik malzemeleri, kedi ve köpek maması ile gübreyi inceleme fırsatı buldu.

Çalıkoğlu, sineğin yağını kullanarak elde ettiği son ürün olan yüz nemlendiricisi ve temizleyicisine ilişkin, stantta bilim meraklılarına bilgi verdi.

Dermatoloji uzmanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, AA muhabirine, siyah asker sineğinin larvasından kozmetik sanayi için yağ üretimi yaptıktan sonra arta kalanları kedi ve köpek maması ile gübreye dönüştürdüklerini söyledi.

Kozmetik amaçlı yaptıkları son ürün olan yüz nemlendiricisi ve temizleyicisini ilk kez TEKNOFEST İzmir’de meraklılarla buluşturduklarını dile getiren Çalıkoğlu, “TÜBİTAK projesi olarak başlayan çalışmamız İZKA desteğiyle ileri aşamaya geçti ve artık üretim aşamasındayız. Özel bir sinek türü olan siyah asker sineğinden larvalar elde ediyoruz, organik atıklarla beslenen larvaları büyütüyoruz, yağını alıyoruz. Kozmetik sanayide nemlendirici ve temizleyici içinde kullanıyoruz.” dedi.

Çalıkoğlu, çalışmalarıyla ilgili uluslararası patent başvurusunda bulunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Elde ettiğimiz yağın kalitesi palm yağı ve Hindistan cevizi yağı ile paralel. Üstelik doğa dostu bir üretim süreci var. Diğer yağlarda olduğu gibi ormansızlaştırma söz konusu değil. Uluslararası patent başvurumuzu da yaptık. Bu ham maddenin çok önemli özelliği temizleyici nitelikte olması. Ürünün içerdiği yüksek protein nedeniyle gençleştirme konusunda da etkili olduğunu düşünüyoruz, araştırmalarımız sürüyor.”

Prof. Dr. Emel Çalıkoğlu, stanttaki bir kavanoz içinde tanıtılan siyah asker sineğine özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiğini, kozmetik ürünleri konusunda da kadınların bilgi almak istediğini sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Bilim İnsanı, Siyah Asker Sineğiyle üretilen yüz nemlendiricisini tanıttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin