2023 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Füruzan’ın

16. Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi Füruzan oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü yeni sahibini buldu.

Başkanlığını Ömer Türkeş’in üstlendiği, Metin Celâl, Nilüfer Kuyaş, Murat Yalçın, Jale Özata Dirlikyapan, Behçet Çelik ve Faruk Duman’dan oluşan seçici kurul, 29 Eylül 2023’te yaptığı toplantıyla Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün on altıncısını Füruzan’a verilmesini kararlaştırdı.

Ödülün gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Füruzan, 1970’lerden itibaren çöken burjuva ailelerinin, yoksulluk ve yalnızlıkla boğuşan kadın ve çocukların,yabancı ortamlarda bunalan ve yurt özlemi  çeken göçmenlerin dramlarına sevecenlikle yaklaştı; umutlu gelecek için emek verenlerin uğradıkları haksızlıkları ve toplumsal yaraları ele alırken kişileri derinlemesine inceledi, anlatımını ayrıntılarla  besledi. Yapıtlarıyla öykünün yenilenmesine ve yaygınlaşmasına öncülük etmiş yazarların başında geldi.”

Ömer Türkeş, Füruzan’a ödülünü verdikten sonra seçici kuruldan ayrılacak

Her yıl bir üyenin ayrılıp bir başkasının katılımıyla yenilenen jürinin bu yıl başkanlığını yapan Ömer Türkeş, Füruzan’a ödülünü verdikten sonra seçici kuruldan ayrılacak. 2024’te jürinin yeni üyesi Ayşe Sarısayın olacak

2008 yılından beri verilen Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu,  küçük İskender, Orhan Pamuk, Orhan Koçak, Cevat Çapan, Adalet Ağaoğlu, Latife Tekin, Jale Parla, Selim İleri ve Mehmet Eroğlu’na verildi.

Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Füruzan’ın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin