Sonbahar depresyonuyla baş etmek için 5 öneri

Baharın neşesini, uzun yaz günlerini, iş stresinden uzak tatillerimizi geride bırakıp soğuk havalara hazırlandığımız şu günlerde ruh halimizde de bir takım değişiklikler söz konusu olabilir. İlkbahar geldiğinde içimiz kıpır kıpır, coşku dolu olurken, sonbahar kapıya dayandığında bunalımlı bir havaya bürünüyoruz. Bireylerde oluşan bu değişimlerin altında yatan nedenleri, biyolojik saat ve döngüyle, gün ışığının hormonlar üzerinde etkilerine de bağlanabilir. İşte sonbahar depresyonuna iyi gelecek öneriler.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1. Uyku düzenine dikkat edin

Düzenli bir uyku günün ritmini tutturmak için önemlidir. Fizyolojik olarak da sizi dinç tutacağı için kendinize uyku rutini oluşturun. Aynı saatte uyuyup uyanın, uykunuzun bölünmemesine dikkat edin.

2. Yürüyüş yapın

Yürüyüş ya da spor yapmak mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin salınımını artırır. Bu sebeple özellikle mevsim geçişlerinde açık havada yapacağınız yürüyüşler sizi daha iyi hissettirebilir.

3. Günışığından yararlanın

Güneşe çıkmak iyi hissetmenize yardım eder. Bu sebeple özellikle mevsim geçişlerinde gün ışığından yararlanmak, güneşli havalarda dışarıda vakit geçirmek depresyonu hafifletmede etkili olacaktır.

4. Sosyalleşin

Bu dönemlerde stres seviyenizi minimuma indirmeye çalışın. Çünkü kaygı ve stres, mevsim geçişi sebebiyle değişen duygu durumunu depresyona çevirebilir. Bu nedenle aileniz, arkadaşlarınız ya da sevdiklerinizle vakit geçirin. Sevdiğiniz türden etkinlikler planlayın.

5. Yeni uğraşlar edinin

Mevsim geçişi nedeniyle oluşan depresyondan kurtulmak için yapabileceğiniz bir diğer şey de kendinize yeni bir hobi edinmektir. Yeni bir şeyle uğraşmak, dikkatinizi dağıtacaktır.

Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sonbahar depresyonuyla baş etmek için 5 öneri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin