Tireli genç yönetmenin sinema tutkusu

Tire'de yaşayan çocukluğundan beri sinemaya ve filmlere olan büyük bir ilgi ve tutku besleyen Tireli yönetmen Ahmetcan Taşal, ilk kısa film projesini tamamladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniizmir muhabiri Mustafa UYSAL’ın haberine göre ; Tire’de yaşayan çocukluğundan beri sinemaya ve filmlere olan büyük bir ilgi ve tutku besleyen Tireli yönetmen Ahmetcan Taşal, ilk kısa film projesini tamamladı.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde eğitimine devam eden genç yetenek, “Leke” adını verdiği kısa filmi ile adından söz ettirdi. Kısa film festivallerine hazırlanan genç yönetmen ilk filmiyle dikkatleri üzerine çekti. Kısa filminde insan duygularını ve insanın iç karmaşası konusunu işleyen genç yönetmen Tire’deki sinema ve sanat camiasıyla ilgili düşüncelerini de TV9 İzmir mikrofonuna aktardı.

Taşal, kısa filminin konusu hakkında şunları söyledi:

“Kurmaca filmimizin konusu, sıradan insanların insan olmayışlarıdır. Her bir insanın farklılıkları iç dünyaları vardır, sokakta gördüğümüz herhangi bir insanın iç yapısını bilemeyiz, ve biz bu filmde bu farklılıkları ve iç yaşantıları anlatmaya çalıştık.”

Genç yönetmen, aynı zamanda bir öğrenci olduğunu ve bu filmin öğrenci işi bir proje olduğunu vurgulayarak, tek kişilik bir ekip olarak projeyi hayata geçirdiklerini belirtti:

“İstanbul Kültür Üniversitesi’nde okuyorum. Bu öğrenci işi bir filmdir. Tek kişi , ekip olarak tek kişiyim. Küçük bir ekip ile bu işi başardık. Oyuncu kadromuzda birçok deneyimli profesyonel okulunu bitirmiş mezun oyuncularımız vardır . Amatör tiyatrolarda oynayan yarışmalarda adından söz ettiren oyuncularımız ve birkaç dizi ve filmlerde rol almış oyuncularımız vardır .”

Henüz herhangi bir festival ve yarışmaya katılmadığını söyleyen Tireli genç yönetmen Ahmet Can Taşal, bütün festivallere ve yarışmalara katılacaklarını vurguladı.

Sanatın Tire için önemli bir potansiyele sahip olduğuna inanan Taşal, şunları dile getirdi:

“Tire’de sanatın ve çehresinin değişmesini istiyorum. Tire’de önceki yıllarda, Semih Kaplanoğlu gibi birkaç ünlü yönetmenin, amatör sinemacıların film çektiklerini biliyoruz. Tire çok önemli bir yer film açısından, set açısından ,mekan açısından çok güzel bir yerdir. Bir çok dizinin çekilebileceği yerdir. Bu yüzden bu güzel yeri bir kenara atmamak gerekiyor. “dedi.

Son olarak, gelecekte daha fazla film yapma planları olduğunu ve izleyicilerin eleştirilerini dört gözle beklediklerini belirten Tireli genç yönetmen, şu sözlerle kapattı:

“Son olarak, gelecekte yeni filmler yapmayı planlayan Tireli genç yönetmen, ‘Sanat üretken bir mecradır. Gelecekte daha fazla filmimiz olacak. Seyirci sizsiniz, karar sizin olacak, eleştirilen biz olacağız. Sanatla kalın, iyi günler’ dedi.”

HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tireli genç yönetmenin sinema tutkusu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin