Öğretmen Emine Karakaş’a soruşturma yolu

Cumhuriyet Bayramı'nda tüyleri diken diken eden konuşmasıyla gündeme gelen Edebiyat Öğretmeni Emine Karakaş hakkında İl Milli Eğitim tarafından soruşturma açılacağı iddia edildi.

Öğretmen Emine Karakaş’a soruşturma yolu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turgay Kılıç-Ahsen Demircioğlu /YENİ İZMİR – Özel bir kolejde Edebiyat Öğretmenliği yapan Emine Karakaş, 29 Ekim Cumhuriyet’in 100. yılında Cumhuriyet’in değerlerini ön plana çıkaran bir konuşma yaptı. Konuşmasında, “Onun için canını vermeye hazır olanların yanında onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber Cumhuriyet’in bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda 100 yıl önce Anayasa’ya Cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar” ifadelerini kullandı.

“ARAPLAR İÇİN DARPHANE”

Öğretmen Karakaş, Cumhuriyet’in 100. yılındaki konuşmasının devamında şunlara yer verdi, “Peki tüm bunlar olurken sen neredesin? Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş Cumhuriyeti’nin değerini, özgürlük kelimesinin değerini. Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten? Kula kulluk etmediğin her gün için şükrettin mi yaradana? Koskoca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışılırken sen neredesin?

Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, milli marşını kâğıda bakmadan okuyamayan ya da milli marşı okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh, gencecik kadın sporcularını yaftalayıp millilikten söz ederken sen neredesin?

“FABRİKALAR YABANCILARA SATILIRKEN”

Cumhuriyet’in gözbebeği bütün fabrikaları bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parası olan herkese çerez gibi dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken parası olan her şeye hüküm verirken, memurun, doktorun, işçinin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi geleceğim dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?”

“SUÇ UNSURU YOKTUR”

Edebiyat öğretmeni Emine Karakaş’ın konuşmasının suç unsuru barındırmadığına işaret eden Eğitim-SEN Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Bu konuşma tamamen düşünce özgürlüğünce değerlendirilmesi gerekiyor. Biz öğretmenlerin de yeni nesle geleceğe yönelik düşünceye itmek, eğitmektir. Öğretmenimiz güncel konuların örneklerini vererek de dile getiriyor. Biz tarihçiler de geçmişteki konuları gelecekle örtüştürerek anlatırız, daha fazla öğrencinin düşünmesini sağlarız. Bu konuşma, tamamen bir öğretmenin yapması gereken bir konuşmadır. Suç unsuru da yoktur burada” dedi.

Öte yandan Antalya İl Emniyeti’nin basın açıklamasındaki ‘Şahıs yakalanmıştır’ yaklaşımına tepki gösteren Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Dönmez, “Öğretmenin kaçması yok. Gidip evinden alıyorsunuz ve açıklamada da ‘O şahıs’ diyorsunuz. Şahıs, öğretmendir. Bu mafya mı? İtibarsızlaştırmaya dönük ve bu tür konuları konuşmak isteyenlerin ve ülke geleceğiyle ilgili kaygı duyacakların görüş belirtmesinin önünü kapatmak demektir. Asıl tartışılması gereken taraf da budur. Öğretmenimiz ise adli kontrolle serbest bırakılmıştır. Öğretmenimizin de adli kontrole gerek duyulmaması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

SORUŞTURMA İDDİASI

Başkan Dönmez, “Bu gözaltı ve adli kontrollerin keyfi ve hak arayanlara karşı bir gözdağı olduğunu düşünüyoruz. Biz itaat eden öğretmen tipi istemiyoruz Türkiye’de. Soran, sorgulayan, araştıran ve düşüncesini özgürce ifade eden ve ülkenin geleceği ile ilgili kaygı duyulması gerekiyorsa kaygı duyan sevinmesi gereken yerde de sevinen bir öğretmen tipi olmasını istiyoruz” diyerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Edebiyat öğretmeni Emine Karakaş hakkında soruşma açılacağını iddia etti.

Haber Merkezi

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğretmen Emine Karakaş’a soruşturma yolu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin