9 bin bitki türü Ödemiş’e 80 milyon $ kazandırdı

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Muammer Ardıcak, bölgede 9 bin bitki türünün yetiştiğini belirterek, “Ödemiş ihracat konusunda ülkemize yaklaşık 80 milyon dolarlık bir katkı sağlıyor” dedi.

Muammer Ardıcak
Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Muammer Ardıcak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi ilgiyle karşılandı. Üreticiyle tüketiciyi bir araya getiren sergiye yaklaşık 100 firma katıldı. Ödemiş’te yetişen süs bitkileri konusunda Yeni İzmir Gazetesi’ne konuşan Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Muammer Ardıcak, “Ödemiş’te çalı grupları ve yapraklı gruplar yetişiyor. Bunun yanında Bayındır var. Menderes Havzası’nda mevsimlik bitkiler yetişiyor. Bunların da pek çok türleri var. Ayrıca 15 kilometre yakınımızda Bademli var. Bademli’de meyve fidanları var. Bunların çeşitleri saymakla bitmez. Yaklaşık olarak 9 bin bitki türü var. Bu bitki türlerinin çoğu Menderes Havzasında ve Ödemiş bölgesinde yetişmektedir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Başkan Ardıcak Türkiye’deki süs bitkisi ihtiyacının yüzde 65’e yakınının Ödemiş’te üretildiğini dile getirerek “Bizden ayrı Sakarya bölgesi var. Mersin bölgesi var. Oralarda da süs bitkileri yetişiyor. Bunun içinde mesela Mersin bölgesi Akdeniz iklimine uygun, orada limon ve portakal da yetiştiriliyor. Ödemiş Türkiye’deki süs bitkisi ihtiyacını yoğun bir şekilde karşılıyor” diye konuştu.

EKONOMİYE KATKI

Ödemiş’ten Avrupa ülkelerine ihracatın yoğun olduğuna vurgu yapan Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Muammer Ardıcak, “Bunun yanında yurt dışına ihracatlar var. Ödemiş’te üreticilerimiz büyük firmalar dışında ithalat yapmıyor fakat Ödemiş’ten yapılan ihracat çok fazla. Ödemiş ihracat konusunda ülkemize yaklaşık 80 milyon dolarlık bir katkı sağlıyor. Burada Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Avrupa’nın çoğu yerine ihracat yapılıyor. 80 milyon dolar dediğimiz rakam az bir rakam değil. Türkiye’nin ekonomisine büyük katkı sağlıyor“ dedi.

Ödemiş’te yaşanan yoğun yağmur ve rüzgar sebebiyle 7 tane standın yıkıldığını söyleyen SÜSBİR Başkanı Muammer Ardıcak “Allah’tan gelen bir şey bu. Her sene biz bu etkinliği yapıyoruz ama ilk defa başımıza böyle bir şey geldi. Kurucu stant firmamız gayet kaliteli ve stantları kuruyor. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık ama bu sene aniden bastıran bir rüzgar, yağmur ve fırtınadan7 standımız etkilendi. Bunların demirleri koptu. Rüzgar stantların üstündeki örtüleri yıktı. Biz bunları üretici katılımcı firmalar etkilenmesin diye hemen o gece telafisini ettik. Onlara sabahleyin sapsağlam bir şekilde teslim ettik. Onlar da çok memnun oldular” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
9 bin bitki türü Ödemiş’e 80 milyon $ kazandırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin