Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden anlamlı “SARI ZEYBEK” klibi

Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümünde özel bir klip ile anlam dolu bir anıya imza attı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Sarı Zeybek” adını taşıyan klip, Türk kültürünün önemli miraslarından biri olan zeybekleri gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve Kuvayı Milliye kahramanlarının anısını yaşatmak amacıyla Tire’deki T.C. Tire Belediyesi Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi’nde çekildi.

 

Türk kültürünün en önemli kültürel miras öğelerinden biri olan zeybekleri doğru bir şekilde gelecek nesillere taşımak ve Kuvayı Milliye kahramanlarının aziz hatırlarını yaşatmak amacıyla kurulan müzede çekimi yapılan klipte Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hakan Uray Sarı Zeybek Türküsünü seslendirirken, Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mahmut Kelpetin Bağlaması ile Sarı Zeybek Türküsünü icra etti. Tire Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Görkem Amber de zeybek oynadı.

“Türkiye’nin İlk ve Tek Zeybek Müzesi-İzmir’in İlk ve Tek Kuvayı Milliye Müzesi” unvanını taşıyan müzedeki çekimlerin, kahraman zeybeklerin aziz hatırasını taşıyan binlerce eser arasında yapılması ise bu klibi çok daha anlamlı hale getirdi.

HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden anlamlı “SARI ZEYBEK” klibi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yeni Tire ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin